Hvad du bør vide

Hvis du vil i gang med at udforske Bitcoin, er der nogle få ting, du bør vide. Bitcoin lader dig udveksle penge på en anden måde, end typiske banker gør. Dermed bør du tage dig tid til at informere dig selv, før du bruger Bitcoin til nogen form for seriøs transaktion. Bitcoin bør behandles med den samme omhu som din normale tegnebog, eller endda endnu mere i nogle tilfælde!

Beskyt din wallet

Ligesom i virkeligheden skal din tegnebog sikres. Bitcoin gør det muligt at overføre værdier til ethvert sted på en meget nem måde, og det tillader dig at have kontrol over dine penge. Sådanne fantastiske funktionaliteter kommer også med afgørende sikkerhedsovervejelser. Hvis det bruges korrekt, kan Bitcoin sikre et meget højt niveau af sikkerhed. Husk altid, at det er dit ansvar at lære dig selv gode vaner for at sikre dine penge.

Prisen på Bitcoin er flygtig

Prisen på bitcoin kan uforudsigeligt horhøjes eller forringes over en kort tidsperiode på grund af den unge økonomi, nye oprindelse, og i nogle tilfælde illikvide markeder. Dermed anbefales det ikke at opbevare dine opsparinger som Bitcoin i øjeblikket. Bitcoin bør anses som et aktiv med høj risiko, og du bør aldrig opbevare penge som Bitcoin, som du ikke har råd til at miste. Hvis du modtager betalinger med Bitcoin, kan mange tjenesteudbydere konvertere dem til din lokale valuta.

 

Bitcoin-betalinger er uigenkaldelige

Enhver transaktion foretaget med Bitcoin kan ikke trækkes tilbage; pengene kan kun sendes tilbage af den person, der har modtaget dem. Det betyder, at du bør være forsigtig og gøre forretninger med personer og organisationer, som du kender og stoler på, eller som har et etableret omdømme. Forretninger er nødt til at holde styr på de betalingsforespørgsler, de viser til deres kunder. Bitcoin kan opfange slåfejl og lader dig normalt ikke sende penge til ugyldige adresser ved en fejl. Yderligere tjenester, der giver mere valgfrihed og beskyttelse for kunden, vil formentlig eksistere i fremtiden.

 

Bitcoin er ikke anonymt

Det kræver en indsats at beskytte dit privatliv med Bitcoin. Alle Bitcoin-transaktioner gemmes offentligt og permanent i netværket, hvilket betyder, at enhver kan se saldoen og transaktionerne for enhver Bitcoin-adresse. Dog forbliver identiteren af brugeren bag en adresse ukendt, indtil information afsløres under et køb eller under andre omstændigheder. Dette er én grund til, at Bitcoin-adresser kun bør bruges én gang. Husk altid, at det er dit ansvar at lære dig gode vaner for at beskytte dit privatliv.

Bitcoin er stadig eksperimentelt

Bitcoin er en eksperimentel ny valuta, som er aktivt under udvikling. Selv om det bliver mindre eksperimentelt efterhånden som brugen stiger, bør du holde dig for øje, at Bitcoin er en ny opfindelse, som udforsker idéer, der aldrig var været prøvet før. Som sådan kan dens fremtid ikke forudsiges an nogen.

Staters beskatninger og reguleringer

Bitcoin er ikke en officiel valuta. Når der er sagt, kræver de fleste myndigheder, at du betaler indkomstskat, moms, arbejdsgiverskat og kapitalindkomstskat af alt, hvad der har værdi, inklusive bitcoin. Det er dit ansvar at sikre dig, at du retter dig efter skatter og andre lovformelige eller regulative mandater, der er udstedt af din regering og/eller kommune.